De omgeving van het dorpje Rosiana waar het huis staat, is opvallend groen en dat komt omdat het in een oase ligt. Er groeien veel palmbomen. Het is een beschermd natuurgebied met veel vrije wandelmogelijkheden. Dwars door de vallei is de Barranco de Tirajana, een vaak droge rivierbedding, die slingerend zijn weg vervolgt naar zee.

De Barranco ligt nog geen 5 minuten lopen van het huis en is een heerlijke plek om te wandelen over uitgeslepen oerstenen. En 's middags verkoeling te zoeken bij de bron met koolzuurhoudend water.

t1

Het dichtstbijzijnde grote dorp, kun je zowel over de grote weg als via verschillende binnenpaden bereiken. Heb je zin om binnendoor naar het dorp te wandelen, dan kom je altijd uit bij El Mirador, een café-restaurant, een soort vuurtoren waar je op af kunt lopen. Daar wordt heerlijke koffie geserveerd, lekker water en ook heerlijke tapa's, Canarische soep en maaltijden! De eigenaar is Benedicto Martel sr en jr. met een aantal broers. Benedicto jr spreekt ook Engels. De apotheek van Santa Lucia bevindt zich tegenover El Mirador.


Er zijn verschillende winkels in Santa Lucia, zowel aan de hoofdweg gelegen als verder het dorp in. Er is van alles te koop: brood, bevroren vlees, diverse groenten en fruit, melk, net winkels van Sinkel. Inkopen kunnen natuurlijk ook gedaan worden in Vecendario, aan de kust, na een heerlijke duik in de zee. De bank, de Caja de Ahorras de Gran Canaria bevindt zich schuin tegenover de winkel na de U-bocht. In de buitenmuur zit een pinautomaat. Daar vlakbij staat ook een openbare telefooncel.

Het postkantoortje heeft tegenwoordig een loket in het gemeentehuis, in de U-bocht van de weg. Het is tot 13.00 uur geopend. Als je post verwacht, is het goed je naam even te melden bij het loket. Verder kan er in het gemeentehuis gratis ge-internet worden, van maandag tot en met zaterdag.

t1
De hoofdstraat van Santa Lucia

t1

Er zijn veel zwemplekken op het eiland Gran Canaria. Dichtbij het huis, in het dorp Santa Lucia, is een nieuw zwembad geopend. Je kunt er heerlijk zonnen en genieten van het uitzicht over de bergen. Iets verder weg is een groot meer en natuurlijk heb je de zee met zijn talrijke stranden.


Heerlijk genieten van een glas vers geperst sinaasappelsap in de late middagzon . . .

t1

t1

Het meer bij La Sorrueda


Het museum in Santa Lucia

t1